zz1235

De fleste er rigtig glade, når de bliver tilbudt et job, især hvis det er drømmejobbet. Men det betyder ikke, at det ikke kan sætte dig i en besværlig situation, hvis jobbet ligger langt væk. Her er nogle overvejelser, du kan gøre dig, hvis du bliver tilbudt et job, der ligger langt væk.

Vil du flytte?

Hvis jobbet ligger rigtig langt væk, er det naturligvis værd at overveje, om det vil give bedst mening at flytte tættere på. Det kan dog være, du har nogle gode grunde til at ville blive boende, hvor du er. Måske du har venner og familie i den by, du bor i, eller en kæreste, som arbejder i byen og derfor helst ikke vil flytte.

Derfor må du altså overveje det grundigt, inden du beslutter dig for at flytte. Men samtidig skal du huske, at det kan være, at det er den løsning, der giver klart bedst mening i forhold til at varetage det nye job. Det vil jo være rart, hvis du ikke skulle køre langt eller måske endda flyve for at komme på arbejde.

Vil du pendle?

Hvis du ikke vil flytte, kan du undersøge mulighederne for at pendle. Det kan være, at jobbet er langt væk, men måske stadig i en rimelig afstand, i forhold til at du kan køre derhen i bil. Så kunne det være en løsning. Det kan selvfølgelig være, du ikke har en bil, men så kan du overveje at købe bil, hvis du har råd til det.

hussalg

Det kan dog være, at arbejdet ligger for langt væk, til du kan køre i bil. Så kan du undersøge, om det er muligt at flyve til og fra arbejde, og hvor dyrt det i så fald vil være. Om det er muligt, og hvad prisen vil være, afhænger naturligvis af, hvor du bor, og hvor arbejdet ligger. Men det er værd at overveje, om du kan flyve, hvis du ikke har lyst til at flytte.

Hvis du beslutter dig for at pendle til og fra arbejde, kan det være, du har mulighed for at få kørselsfradag. Dette er noget, du bør undersøge.

Billigt værelse eller overnatte hos bekendte

Hvis du ikke har lyst til at flytte, men du heller ikke har mulighed for at pendle hver dag, kan du overveje, om du kender nogen, der bor tæt på arbejdet, som du kunne bo hos i hverdagene. Så kunne I måske lave en aftale om, at du bor hos den eller de personer i hverdagene og tager hjem i weekenderne. Så skal du ikke pendle frem og tilbage hver gang, du skal til og fra arbejde, men kun i weekenderne.

Hvis ikke du kender nogen tæt på arbejdet, eller de måske ikke har lyst til at have dig boende, er der også en anden mulighed. Du kan nemlig overveje, om du har råd til at leje et billigt værelse i byen, hvor arbejdet ligger. Så kan du bo der i hverdagene og tage hjem i weekenderne. Om dette er muligt, afhænger naturligvis af, hvor god din økonomi er.

arbejde