zz1235

I Danmark er det meget normalt at drikke. Folk er vilde med øl, og så er der snaps til julefrokost og påskefrokost. Helt fra ungdommen af, er det normaliseret at starte med at drikke alkohol tidligt. Når man bliver ældre, er det dog lidt anderledes, hvordan man drikker.

Alkohol og frokoster

Danmarks ungdom og alkohol

Helt ned til 9. klasse i folkeskolen, er der allerede mange unge der drikker. Det er heller ikke helt vildt, hvis en 13-årig drikker en enkelt øl. 

Unge må allerede købe noget alkohol, når de bliver 16. Derfor starter man jo tidligt. I gymnasiet er der flere fester, hvor unge går til den med alkohol. Derudover er der masser af traditioner, som indeholder alkohol. Og når man bliver student, er der specielt også masser af alkohol til stede. Derfor er alkohol altså bare normalt fra ungdommen af.

Det drikker danskerne

Danskere er vilde med øl. Det drikkes på alle mulige tidspunkter og til alle traditioner. Til jul er der juleøl, som man endda giver til de unge. Til påske er der også det, man kalder påskeøl. Enhver fejring kræver øl, og det er jo en god undskyldning for at drikke øl.

Det er normalt at tage en øl eller flere, hvis gæsterne er der. Mange yngre mænd, tager lige en øl når de kommer hjem. Alt skal fejres med en øl.

Men øl er ikke det eneste, danskerne drikker. Snaps er selvfølgelig også noget, folk kan lide, men det er mest til måltider med familie eller venner. Så drikker man selvfølgelig vin, til måltider, fester og til hygge aftener.

Drinks med alkohol

Lækker gin

Nogle er vilde med gin, da det også kan være ret så lækkert til en lille fest med venner eller familie. Dog er gin lidt mere for dem, så ved noget om gin og som elsker gin. Find den bedste gin hos Ginbutikken.dk, og lær mere om gin. Sådan er det også med whisky og mange andre typer alkohol.

Selvfølgelig er det ligesom mange andre steder, forskelligt hvad folk kan lide. For selvfølgelig er der også mennesker i Danmark, der ikke kan lide øl. 

Øl er bare generelt den type alkohol der bliver drukket mest af, og det gælder specielt også i Danmark. Man kan mere eller mindre sige, at det er en del af mange danskeres hverdagskost.