zz1235

Der er kæmpe stor forskel på, hvor meget vi hver især går op i det tøj, vi har på. Uanset om du er et trendy modedyr med fingeren på pulsen, eller en afslappet livsnyder, der hellere vil bruge din tid og penge på noget andet end lige dit udseende, så har du, på den ene eller den anden måde, taget et valg. Og det valg har mere betydning for dit liv, end du måske har tænkt på. 

alternativ stil

Din stil viser, hvem du er

I vores moderne samfund, hvor vi hver dag møder utrolig mange nye mennesker, ofte kun ganske kort, er vi fuldstændig afhængige af vores evne til at aflæse hinandens signaler. Det gør vi først og fremmest ved at læse hinandens kropssprog og holdning. Derudover danner vi os også, inden for få sekunder, et indtryk af de mennesker vi møder, baseret på deres personlige stil. Vi forventer noget helt andet af en, der går klædt i jakkesæt, end fra en der har huller i bukserne og nitter i skoene. 

Dermed ikke sagt, at en stil er bedre end en anden. Tvært imod. Med din stil kan du uden af sige et ord, signalere hvilken type person du er, og hvad folk kan forvente af dig. Nogle vil være mere interessere i dig netop fordi du signalerer noget, som de er interesserede i, andre vil ikke umiddelbart finde dig interessant. Men så langt så godt. Det ved de fleste af os jo egentlig godt. Her handler de jo bare om at vælge og finde pengene til at købe det tøj, vi har det bedst med – se mere her

folk i jakkesæt

Din stil viser også, hvor god du er

Vent nu lige lidt, det er ikke helt fair, tænker du nu. Er fyren i jakkesæt og pudsede sko bedre end ham med huller i bukserne og nitter i sine tunge støvler? Selvfølgelig er han ikke det, de har jo hver taget sit valg. Og så alligevel. Det kommer jo helt an på, hvilken situation personen befinder sig i. 

Vores stil og vores evne til at tilpasse den til forskellige situationer, fortæller nemlig rigtig meget om vores generelle evne, eller i hvert fald vilje, til at tilpasse os. Hvordan du vælger at fremstå i en given situation, viser rigtig meget om, hvor god du er til at læse situationen og tilpasse din fremtoning så du signalerer det du ønsker. 

Tag f.eks. jobinterviewet. Her er det sandsynligvis fyren i jakkesæt, der klarer sig bedst i langt de fleste tilfælde, da han med sit jakkesæt signalerer, at han er villig til at holde sig til anerkendte standarter. Den anden fyr med huller i bukserne og nitter i skoene signalerer derimod en vis modstand overfor selv samme. Er han opmærksom på hans signaler, kan han dog sagtens tilpasse sig situationen, og stadig gå hjem og hive i lige det, han har det bedst i bagefter.