zz1235

Overvejer du at anskaffe dig en bomuldshund? Det er en fantastisk hunderace, som er meget populær i Danmark. Der er gode grunde til, at racen er populær. Den er lille og blød, og så er det en god familiehund. 

En bomuldshund, som også hedder en Coton de tulear, er det oplagte valg for allergikere eller børnefamilier. Den er social og glad, og kræver en del aktivitet. 

bomuldshund

Perfekt til allergikere 

Mange mennesker ønsker sig en hund. Det er en lodden lille skabning, der altid er glad for at se en, når man kommer hjem efter en lang dag. Det er en sikker legekammerat, og der er mange andre grunde til at ville have en hund. 

Der findes dog også personer, der er allergiske over for pelsdyr. Det kan være vanskeligt at anskaffe sig en hund, hvis man ikke kan tåle dens pels. Der er heldigvis råd for dette. Nogle hunderacer er særligt egnede for allergikere, og en bomuldshund er en af dem. 

Selvom mange allergikere kan tåle bomuldshunden, så er det altid en god idé at afprøve det, før man anskaffer sig en. Det er nemlig ikke helt sikkert, at man kan tåle hunden. 

En hund der kræver pleje

Bomuldshunde har en smuk, hvid pels. Hårene er relativt lange, hvilket betyder, at der følger en del plejning med. Det er nødvendigt at børste pelsen ofte. Faktisk er en daglig omgang med børsten det bedste, man kan gøre. Det kan selvfølgelig gøres mindre ofte, men det er ideelt med daglig børstning. Det er noget, man kan have in mente, når man overvejer at anskaffe sig en bomuldshund. 

Der følger også andet pleje med ud over pelspleje. Hunden skal bades og klippes, og den skal også have renset ørerne. Det er pleje, som stort set altid vil indgå, når man anskaffer sig hund. 

Hvis man er forberedt på, at en bomuldshund kræver pleje, så bliver man ikke overrasket, når først man har anskaffet sig hunden. Man kan lære sin hvalp at blive børstet fra en ung alder, så det ikke bliver en sur stans. Det kan derimod blive en hyggelig stund for både ejer og hund. 

Løbende hund

Social hund der ikke bryder sig om at være alene hjemme

En bomuldshund er en hunderace, som elsker at være social. Den bryder sig ikke om at være alene hjemme i længere perioder, og det er vigtigt at vide. 

Bomuldshunden knytter stærke bånd til sin familie, og det er derfor vigtigt, at man er klar på at bruge en masse tid med den. Af denne grund er bomuldshunden også en fantastisk familiehund. Den vil elske at lege med børnene i familien, og de vil elske at lege med den. En bomuldshund kræver en del motion, og det er perfekt, hvis man har et grønt område, hvor den kan løbe rundt og lege.