zz1235

Der er absolut ingen tvivl om, at en bil, der står ude i al slags vejr året rundt, bliver meget mere medtaget end en, der står under en carport.

Hvis du gerne vil passe godt på din bil og udsætte den for så lidt påvirkning fra vejret som muligt, så bør du forkæle den med en flot og beskyttende carport.

Hvilken type carport skal det være?

Der findes lige så mange carporte, som der findes huse. Nogle er bygget af træ, andre er bygget af mursten, stål eller andet materiale.

Nogle carporte er selvbyggeri, andre er præfabrikeret og atter andre er arkitekttegnet og matcher huset helt perfekt.

Meget handler om smag og behag, når det kommer til carporte. Du bør dog respektere husets stil, inden du vælger den type af carport, det skal være.

Du bør også tænke på, om carporten kommer til at gøre noget godt eller noget mindre godt for dit hus’ helhedsudtryk. Eller om carporten måske kommer til at dække for ind- eller udsynet til huset.

Beskyt bilen

Valg af materiale

Mange vælger en carport af træ med plasttag. Dels er det et materiale, som mange dygtige handymen selv kan arbejde i, og dels er det et meget brugt materiale til små tilbygninger til huset.

Carporte af mursten ses ikke så tit, men kan dog være en god mulighed, hvis husets øvrige arkitektur tillader det.

En carport kan også være en konstruktion af stål, hvorpå der er lagt et tag af plast. Med sådan en model får du en meget enkelt carport, som kan passes ind de fleste steder.

En stål-carport kan gøres meget individuel, og dens lette konstruktion gør den meget let og enkel i udtrykket. Det gør den meget fleksibel.

Forlæng bilens levetid

Når bilen holder under en carport, vil dens levetid blive forlænget betydeligt. Den stærke påvirkning fra al slags vind og vejr er skidt for en bil.

Det er både sol og regn, der kan påvirke bilen negativt. Især fugt og kulde er skidt for mekanikken.

Når der er et tag over bilen, så vil der dels ikke falde hverken regn eller sne på den, og den slipper også for, at der falder dug på den. På den måde undgår bilen store mængder af fugt, som ellers ville kunne trænge ind og gøre skade på bilens indre dele.

Som en ekstra bonus ved at have en carport til at beskytte bilen så undgår du ofte at skulle skrabe de tilfrosne ruder, når du skal afsted om morgenen. Det er nemlig ofte frossen dug, der sætter sig og tiliser ruderne i løbet af den kolde nat.

Alt i alt så vil du kunne forlænge din bils levetid ved at på etableret en smuk carport i din indkørsel. Det vil både bilen og din økonomi sætte stor pris på. Og vælger du den rigtige, så vil den også højne stilen omkring dit hus.