zz1235

De sociale medier er en fantastisk opfindelse, der muliggør kontakt med gamle venner og meget andet. Desværre kan de sociale medier også bruges til rigtig meget ondt.
De fleste har sikkert hørt om mobning på sociale medier. Denne type mobning er et åbenlyst eksempel på, hvorfor denne online samhørighed, som vi oplever tæt på døgnets 24 timer, ikke altid er god. Hvis man altid er på de sociale medier, er man altid i sigtekornet for en grim kommentar eller lignende.

Mobning på de sociale medier er det dog heldigvis kun ganske få, der nogensinde får at opleve. Noget vi til gengæld alle oplever, så snart vi blænder op for skærmen, er de fuldstændig unaturlige forventninger, som vi lynhurtigt får til os selv og hinanden, når vi får præsenteret dette lille udpluk af festbilleder, statusopdateringer fra eksotiske feriedestinationer og morsomme videoer som værende den sande virkelighed.

Pas på de unge

De unges brug af sociale medier er især skræmmende i den sammenhæng. Unge og sociale medier har længe været oppe at vende i forskningscirkler såvel som i skoler, hvor de kan observere udviklingen helt tæt på.

Konklusionen bliver som oftest, at et stadigt større udsnit af de unge lider af en eller anden form for afhængighed af sociale medier. I og for sig er det heller ikke noget at fortænke dem i. Det er ganske naturligt, når man er i den periode af sit liv og får fri adgang til de sociale medier, hvor likes strømmer ind fra højre og venstre. Man bliver valideret på en helt ny og tydelig måde, hvilket kan være dybt afhængighedsskabende i teenageårene, men i og for sig også i voksenlivet.

Afhængighed af sociale medier

Hvis du er afhængig af sociale medier, vil det som oftest komme udtryk ved overdreven brug af de sociale medier. Hvis du konstant skal tjekke telefonen for at tjekke, hvilke nye begivenheder der er sket og om dit profilbillede nu også har fået nok likes.

Sociale_medier

Særligt slemt bliver det, hvis du er så afhængig af sociale medier, at du føler dig nødsaget til at fjerne et opslag, hvis ikke det har fået nok likes eller anerkendelse. De tyder på dyb afhængighed af de sociale medier, men også skræmmende lidt selvtillid som følge deraf.

Få kontrol over de sociale medier

Hvis du eller dit barn er afhængig af sociale medier, så er der et par ting, du kan gøre for at mindske trangen til selviscenesættelse på sociale medier og i sidste stoppe afhængigheden. Det bedste ville selvfølgelig være fuldstændig at distancere sig fuldstændig fra alle de sociale medier. Du kan slette apps’ne på din telefon, blokere siderne på din computer eller måske endda slette dine profiler for bestandig. Det vil med garanti fjerne dig fra al selviscenesættelse på de sociale medier og give dig et mere realistisk syn virkeligheden.

Efter et stykke tid, når din hjerne har vænnet sig til ikke konstant at blive bombarderet af likes og statusopdateringer, kan du vælge at vænne tilbage. De sociale medier kan nemlig også skabe sammenhold, så længe de bliver brugt i moderation.

Sociale_medier