zz1235

Danmark har i indeværende år 29 Michelin restauranter. Kun en af dem, Geranium i København, har hele tre stjerner. Mange af de øvrige har to og en.

Leder du efter lækre restauranter i Danmark, kan du roligt benytte Michelin som din guide. For overhovedet at blive nomineret til et Michelin besøg, er restauranten allerede på forhånd en af de bedste.

Ud over de traditionelle Michelin stjerner kan du også kigge efter den grønne stjerne. Stjernen gives uanset den øvrige stjerne status. Den gives kun til restauranter med ægte grøn gastronomi og bæredygtighed.

København er restauranternes Mekka

København er hovedstaden og dermed Danmarks største by. Derfor er det ikke så sært at der her er rigtig mange af de lækre restauranter og spisesteder at vælge i mellem.

Både Geranium og Noma har til huse i København. Begge er Michelin restauranter. For at besøge Geranium eller Noma, skal du bestille bord. Bordbestillingen er booket op til et år ud i fremtiden, men ind i mellem kommer der aflysninger, så du kan være heldig at få et bord, inden der er gået et helt år.

Både Geranium og Noma er restauranter i særklasse og dermed også restauranter som koster knapper at besøge. Til gengæld er det rent faktisk en kæmpe stor oplevelse.

Århus har også gode restauranter

Pondus og Restaurant ET er to af de lækre restauranter med Michelin stjerner i Århus. Århus er Danmarks næststørste by og derfor også en relativt stor by. Byen byder derfor også på rigtig mange lækre spisesteder og restauranter. Generelt er der ikke lige så lang ventetid på at få et bord i Århus, som der er i København. Selv om restauranter som Pondus eller Restaurant ET er i den pebrede ende, er prisniveauet også lidt lavere end i København.