zz1235

Vi har det nok alle sammen sådan, at vi altid kan bruge lidt ekstra penge. Det kan være til den daglige drift, eller det kan være, hvis der er et eller andet, du godt kunne tænke dig. Det betyder ikke så meget, hvordan behovet opstår, men til gengæld er der god grund til at tænke over, hvordan du læser det. Derfor får du her forslag til, hvordan du kan tjene lidt ekstra til det, du lige står og mangler.

Sælg ud af dine gamle ting

De fleste af os har en god portion ting liggende, vi faktisk slet ikke bruger. Det kan være alt lige fra musikanlæg til håndtasker, og det handler egentlig bare om, hvad du godt kan undvære. Det skal selvfølgelig også være ting, som du kan tjene noget på. Der er ingen, der gider købe noget, som er helt smadret, så hvis du har den slags stående, er det nok bedre at køre det på genbrugsstationen.

Men hvis du har møbler, tøj eller andet godt, der alligevel ikke er i brug, så er det altså en rigtig fin måde at få nogle flere penge på. Heldigvis er genbrug rigtig moderne for tiden, så der er rigeligt med købere, så længe du får lagt tingene op flere steder og er tålmodig. Måske får du det ikke solgt lige med det samme, men venter du et stykke tid, kommer der lige præcis den køber, du sidder og venter på.

Arbejde på computer

Tag ekstra arbejde

Det kan være, du kan få lov til at gå op i timer på dit nuværende arbejde, eller også kan du finde noget ekstra, du kan lave ved siden af. Ofte vil du kunne finde et eller andet, som ligger på omkring 10 timer om ugen, og selvom det måske lyder af meget, så kan det være dét, der skal til, hvis du gerne vil have flere penge mellem hænderne.

Det handler egentlig bare om at være åben og om at kigge så godt omkring. For eksempel findes der en del arbejde, du kan udføre hjemmefra via internettet. Så føles det på en måde mindre som rigtigt arbejde, fordi du ikke skal ud ad døren og møde op på en arbejdsplads.

Du skal være opmærksom på, at der naturligvis er en periode imellem din opstart og til din løn udbetales. Hvis du har brug for pengene akut, kan du overveje at tage et løn, indtil din løn kommer på kontoen. For eksempel kan du lån 12000 rentefrit, så længe du er sikker på, at du kan betale pengene tilbage, inden den rentefri periode udløber.

Budget

Få styr på økonomien

Ofte kan du også hente en del ekstra penge ved at få styr på din økonomi. I første omgang skal du lægge et budget, så du ved, hvor meget du har at gøre godt med. Så skal du kigge på, hvor meget du bruger, og om der er mulighed for at skrue ned rundt omkring.

Hvis du for eksempel skylder penge flere steder, kan du ofte spare en del ved at omlægge dine små lån til et samlelån. Så betaler du kun renter et sted, og det bliver meget billigere i længden, hvilket vil give dig flere penge i det daglige på længere sigt.