zz1235

Her siger vi det, som det er. Der er både fordele og ulemper ved at opvarme huset med en varmepumpe. Her kan du få det komplette overblik, så du selv kan afveje fordelene og ulemperne og beslutte, om en varmepumpe er noget for dig. 

termostat, opvarmning

De tre varmepumper

Først og fremmest skal det lige siges, at der ikke bare findes én type varmepumpe. Der findes faktisk hele tre! Lad os se nærmere på dem!

Jord til vand varmepumpen

Denne type varmepumpe udnytter det varmen fra jordens øverste lag. Du får varme ved at der sendes vand ud fra huset og retur til varmepumpen. Dette sker gennem nedgravede slanger, der er placeret i haven. Pumpen henter altså varme fra det øverste jordlag, så vandet varmes op og sendes tilbage til huset.

Luft til luft varmepumpen

Denne type varmepumpe er typisk placeret udenfor huset. Her genereres der varme ved, at pumpen tager varme fra udeluften. Denne bruger den til at lave mere varme med. Man kan sige, at denne type pumpe lidt fungerer som et omvendt køleskab. I et køleskab tages der jo netop også luft ind, som nedkøles så køleskabet holdes koldt. Her er det bare lige omvendt.

Luft til vand varmepumpen

Denne type varmepumpe fungerer ved, at den varme der allerede eksisterer i eller udenfor boligen bruges til at generere mere varme med. Således opvarmes vandet, som bruges til at give varme til dit hus.

Fordele ved at have en varmepumpe

Der er flere fordele ved at opvarme med en varmepumpe i huset. For det første kan du ofte spare meget på varmeregningen, specielt hvis du kommer fra en olie- eller naturgas opvarmning og endnu mere, hvis dit hus egner sig til at få installeret en luft til luft varmepumpe. En anden fordel er, at det er billigt at få installeret en varmepumpe i forhold til mange andre varmekilder. Igen specielt hvis det er en luft til luft varmepumpe, du skal have. For det tredje så kræver en varmepumpe ikke den store vedligeholdelse. Hvis du f.eks. har et oliefyr, så skal du sørge for at bestille olie, og hvis du opvarmer med naturgas, så skal du sørge for brændsel. Det eneste en varmepumpe kræver, er, at du får et årligt servicetjek. Den sidste fordel er, at en varmepumpe er godt for miljøet, fordi det ikke udleder meget C02.

arkitektur, lys, forhave, hjem

Ulemper ved varmepumper

Der er nogle, der synes, at en varmepumpe er grim at have i huset. Du kan dog få den monteret et sted, hvor den ikke forstyrrer din indretning. Er du interesseret i at høre mere om varmepumper? Så læs mere om varmepumper her.
Som du kan se, er der en del flere fordele end ulemper. Få installeret en varmepumpe i dag og oplev de mange fordele med det samme.