zz1235

Gin har i mange år været overset som en lidt kedelig eller klassisk drink der som udgangspunkt blev blandet med Tonic.

Men inden for de seneste par år er der altså sket rigtig meget inden for gin, så hvis du aldrig rigtig har stiftet bekendtskab med den berømte enebær-drik så er det måske nu tiden er inde.

Gin er igen blevet en moderne drink, og der er ingen grund til kun at holde sig til den klassiske G&T.  Er du parat til at hoppe om bord? 

Gin & Tonic cocktail

Gin fra hele verden

Gin menes at stamme fra Holland, men blev også vældig populært i England i det 18. århundrede hvor flere børn faktisk døde af alkoholforgiftning fordi gin var så billigt.

I dag bliver gin produceret i det meste af verden, også i Danmark, hvor vi især er kendt for gin med havtorn, men også Portugal er kendt for en god og varieret gin produktion.

Det er ikke kun enebær der er den angivende tone i gin-produktionen, der eksperimenteres hele tiden i nye spændende smagsvarianter og undertoner.

Vejviser med pil mod destilleri

Prøv dig frem

Kunne du godt tænke dig at gå på oplevelse i gin-verdenen så er der faktisk ikke meget andet at gøre end at prøve dig frem.

Du kan finde masser af opskrifter på lækre coctails og drinks med gin på nettet, men alternativt skyder der også flere og flere gin-barer op rundt omkring, og mange steder kan du deltage i en gin-smagning hvor du kan prøve lidt forskelligt.

Du kan også besøge danske gin-destillerier rundt om i landet, eller tage til udlandet på særlige gin-rejser.

Du skal dog passe på ikke at forelske dig for meget i den populære drik, da det hurtigt kan blive en dyr hobby hvis hjemmebaren skal udvides med flere flasker.