zz1235

Alt for mange katte i Danmark får i dag enten ingen frihed og elendige muligheder for at være lige det som den er. Ja, at være kat. Eller også får de alt for frie tøjler og passer fuldstændig sig selv dagen lang. For at gøre hverdagen bedst mulig for din kat, altså set med kattens øjne, så handler det om at finde den rette balance mellem at give den opmærksomhed og udfordre den, og så det at give den mulighed for selv at bruge sin nysgerrighed og dets instinkt til at være lige netop den kat, som den ønsker at være.

Balancegangen kan være svær at finde og ramme præcis, og din kat fortæller dig ikke altid, hvad den synes om den måde, den bliver behandlet på. Måske ved den ikke engang selv, hvad der er det rigtige, da den jo formentlig ikke har prøvet andre omgivelser, end de rammer, som du opsætter for den.

Udfordr din kat

Hvis der er en ting, der er sikker omkring katte, så er det, at de ikke er skabt til at ligge stille og sove dagen lang. Hvad enten du har en stor have, som den frit løber rundt i, eller bor i en lejlighed og har en såkaldt indekat, så er det vigtigt, at du stadigvæk får udfordret dens instinkter. Det betyder altså, at du bør lege med den og udfordre dens naturlige reaktioner og legeinstinkter hver evig eneste dag. Jo mere doven adfærd du viser overfor din kat, jo mere doven adfærd vil din kat adoptere. Så hvis du leger med den hver dag og bruger tid på at være aktiv med den, så vil den helt naturligt udvikle et mere aktivt adfærd, som i langt de fleste tilfælde vil være sundere og mere naturligt for din kat.

kat

Selvom du bor i en mindre lejlighed, så kan du sagtens skabe gode rammer for din kat. Det handler om at udnytte dit hjem bedst muligt og opsætte de bedste rammer for katten. Det kan du eksempelvis gøre ved hjælp af diverse klatretræer og legetøj, hvor din kat både kan udfordre og lege med sig selv, men også hvor du hurtigt kan blive en del af legen. Du kan se udvalget af katteudstyr hos Canem.dk.

Din kat vil gerne have opmærksomhed

Selvom mange katte virker som enspændere, der helst fuldstændig gerne vil undgå alt fysisk kontakt med mennesker, så er det i mange tilfælde ikke sådan, den har det. Næsten alle katte, der er vokset op blandt mennesker vil gerne have den menneskelige kontakt og nærvær. Derfor er det vigtigt, at du giver din kat opmærksomhed, og viser, at du altså godt kan lide den. Så er der stor sandsynlighed for, at den gengælder.