zz1235

Online lån er blevet populære og efterhånden temmelig udbredte. Mange danskere har enten direkte eller indirekte stiftet bekendtskab med dem, men mange er også stadig forvirrede, hvad angår den relativt nye lånetype. Online lån er egentlig temmelig simple, og bruger man en smule tid på at læse op på deres forskellige egenskaber, vil man hurtigt kunne gøre sig klog på dem. Her er den vigtigste viden om online lån.

Der findes flere online lånetyper

En af de om muligt mest udbredte misforståelser om online lån, er at begrebet ”online lån” dækker over en specifik lånetype. Ofte forveksles begrebet med begrebet ”kviklån,” men kviklånet er i virkeligheden blot en af de flere forskellige online lånetyper, der findes.

Selvom de forskellige online lånetyper har meget til fælles, adskiller de sig også på en række parametre, som ikke er uden betydning for din økonomi eller din låneoplevelse. Undersøg derfor de forskellige lånetyper og deres egenskaber, inden du kaster dig ud i et online lån. På den måde sikrer du dig, at du vælger den type, der i din specifikke situation egner sig bedst.

Pengestabel

Valg af låneudbyder

Ligesom det ikke er uden betydning, hvilken type af online lån, du vælger, når du skal låne penge på nettet, er det heller ikke ligegyldigt, hvilken online låneudbyder, du vælger at låne hos. Udvalget er efterhånden stort, for der er kommet mange udbydere på markedet i takt med de internetbaserede låns stigende popularitet.

Især som ny låner kan det være svært at finde hoved og hale i det store udvalg. Men også hvis man før har lånt online, kan det være svært at skabe sig et overblik. Låneudbyderne kan på overfladen se ud som om, de tilbyder tilnærmelsesvis det samme, men der kan være forskel på blandt andet hvor store lånebeløb, der udbydes, prisen på lånet og så videre. Derfor kan det også anbefales at gøre brug af en af de mange sammenligningssider, der findes online. Disse sider har gjort det til deres fornemmeste opgave at hjælpe dig med at skabe dig et overblik over de mange forskellige online låneudbydere og træffe de bedste valg for dig.

Lånets løbetid

Har du før prøvet at låne penge enten online eller i banken på traditionel vis, er det faktum, at et lån har en på forhånd fastsat løbetid formentlig heller ikke fremmet for dig. Et låns løbetid er den periode, låneaftalen løber over og dermed også den tidsperiode, du har tid at tilbagebetale lånet.

Hvor langt et låns løbetid er, kan blandt andet afhænge af lånetypen og låneudbyderen, man låner hos. Når det kommer til online lån, kan du i stort omfang selv være med til at være herre over dit låns løbetid – dels i kraft af den lånetype, du vælger, og dels fordi du, når du afsender din låneansøgning, som oftest kan angive den løbetid, du ønsker lånet skal have. Løbetiden er afgørende i den forstand, at den på den ene side er bestemmende for, hvor længe du vil være i gæld og på den anden side for, hvor meget du vil skulle afdrage om måneden. Vælger du en relativt kort løbetid, vil du skulle afdrage relativt mere månedligt, men til gengæld hurtigere være gældfri. Vælger du derimod en relativt lang lånetid, vil det tage dig længere at blive gældfri, men du vil til gengæld have lidt mere luft i økonomien hver måned. Der er ingen af delene, der er mere rigtige en den anden, og du bør derfor træffe valget ud fra egne præferencer.

 Internet