zz1235

Hvis du overvejer at investere i et plankebord, så kan det være, at du skal læse lidt om det først. Her siges tingene lige ud, så du kan godt regne med, at du er godt pakket på til at tage en god beslutning om, hvorvidt du skal købe et plankebord, når du har læst denne artikel. 

kaffe, simpelt, minimalistisk, træ, natur, bord, planker

Hvad er et plankebord?

Et plankebord er, som navnet indikerer, et bord, der er lavet ud af planker. Det giver et råt og rustikt udseende, der desuden stadig er roligt, da det sender en på tanker mod naturen med dens egen naturlige fremtræden. I dag hitter plankeborde i mange danske hjem, og det kan man godt forstå. Plankeborde passer ind til mange forskellige indretninger, og det er næsten umuligt at få til at se malplaceret ud.

Hvilke træsorter findes der plankebord i?

Man fremstiller plankeborde af forskellige sorter af træ. Du kan f.eks. støde på plankeborde, der er fremstillet af valnød, ask eller ahorn. Den mest populære træsort at fremstille plankeborde er dog eg, hvilket også er en træsort med en utrolig struktur og glød. 

Hvilke fordele er der ved at købe et plankebord?

Fordelen ved at bruge sine penge på at købe et plankebord er, at et plankebord aldrig går af mode. Plankeborde bliver desuden også oftere pænere med alderen, da de får mere patina, jo mere man bruger det. Det er klart, at man skal gøre en smule for at vedligeholde sit plankebord, men det kræver ikke det store, og det er hverken dyrt eller besværligt.

computer, lap top, ananas, telefon, mobil, arbejde

Hvordan skal jeg behandle mit plankebord?

Du vil på et tidspunkt opdage, at dit plankebord godt kunne trænge til en opgradering på grund af slid. Her skal du ud og købe en træolie, der naturligvis passer til den træsort, dit plankebord er fremstillet af. Derefter skal du bare have noget papir, som du putter træolien på, og så gnubber du ellers bare på planken, indtil det virker til at være tørret lidt ind. Derefter skal du vente, til olien er helt tørret ind, og så kan du gentage processen. Det kan godt tage op til fem gentagelser, før man har givet plankebordet den tilstrækkelige olie. Dette kan godt sprede sig ud over en periode på 3 uger, men det er klart, at det ikke er noget, der tager lang tid for hver gang. Det er sagtens en tid, man kan afsætte for at have et smukt plankebord.

Hvad koster et plankebord?

Når man overvejer at købe noget nyt, så er det ganske naturligt, at man også er meget interesseret i prisen. Det kan jo have en stor betydning for, om man vil have det. Det er svært at sige, hvad et plankebord cirka koster, da prisen kan variere vandvittigt meget. Du kan f.eks. godt finde et plankebord med en pris til 40.000 kr., men det er også muligt, at du finder et, der koster 2000 kr. Det er klart, at man nogle gange går den kvalitet, man betaler for, men du må gøre op med dig selv, hvad du vægter.