zz1235

Det kan være utroligt svært at regne ud, hvor i alverden man skal låne pengene henne? En hurtigt net søgning viser jo hundredvis af lovende tilbud, der lover guld og grønne skove. Termer som kviklån, sms-lån, forbrugslån osv. bliver brugt hist og pist og du forstår egentlig ikke rigtigt hvad forskellen er. Læs her og bliv en lille smule klogere på, de forskellige former for lån du kan finde online og hvilket er der er godt for dig.

mønter

Hvad har du brug for?

Først og fremmest skal du starte med dig selv. Hvor meget har du egentlig brug for at låne? Hvad har du brug for at låne pengene til? Og hvor hurtigt skal du brug pengene? De fleste online låneudbydere lever for eksempel højt på, at du modtager pengene inden for kort tid, men har du tid til at vente et par dage eller skal det være lige nu og her, at du skal bruge de penge?

Hvilke krav du har til lånet har stor indflydelse på hvilket form for lån, du egentlig skal have.

Hvis du for eksempel står og skal have pengene lige nu og her, men at det egentligt er et ret beskedent beløb vi snakker om, så skal du have fat i et sms-lån. Efter en hurtig sms-besked så dukker småpengene hurtigt op på din konto og du kan få råd til de nye sandaler, du står og kigger på.

Eller har du brug for et lidt større beløb og kan godt vente et par dage, så er det nok et forbrugslån du skal ud at tage. Her kan du låne over 15.000kr til hvad det nu er du står og mangler – om det så er bilen, der skal på værksted eller en ny dobbeltseng.

sparegris

Et kviklån er nok et af de lån man hører mest om og det er der en god grund til. Kviklån er noget mange danskere tager, når de lige kommer i en kniben situation rent økonomisk. Med lånet kan du få mellem 3.000-15.000kr inden for relativt kort tid, alt efter hvilken låneudbyder du selvfølgelig går til.

Føler du dig lidt klogere nu på i hvert fald nogle af fagbegreberne? Så lad os gå videre til næste trin.

Lav din research

Ja, der er stor forskel på lånene, men der er altså også stor forskel på hvem der giver dem! Online låneudbydere i dag har stor indbyrdes konkurrence med hinanden og vil gå rigtig langt for at skille sig ud fra mængden. Derfor tilbyder de ofte også forskellige former for service. Nogle giver for eksempel økonomisk råd og vejledning, andre tilbyder at du kan låne hos dem ganske gratis så længe du er i stand til at betale tilbage indenfor meget kort tid. Det vil altså sige, at du kan låne nogle lån ganske rentefrit – men husk nu at læse alt det med småt! Det handler om at holde tungen lige i munden, når man har med penge at gøre.

Du kan altså spare rigtig mange penge, når du låner, ved blot lige at gøre dig nogle overvejelser og tænke efter 1) hvor meget du faktisk har brug for og 2) hvem der kan give dig det bedste tilbud.