zz1235

I denne tid oplever mange af os, hvordan vi kan bruge tiden på anden vis. Vi ser serier, spiller computer, læser bøger – men hvad blev der af krydsord? Nogle tror måske, at den forsvandt med aviserne, men krydsord er stadig aktuelt og ikke mindst underholdende. 

Det kan måske lyde stressende at bruge sin fritid på at besværlige hjernen med svære krydsord, men faktisk er det meget afslappende og god hjernegymnastik. Det er din egen fantasi og ordforråd, der bliver testet. Dig og måske en hjælpende hånd. 

Skal vi så gå tilbage til aviserne og diverse blade for at genfinde krydsordene? Nej ikke nødvendigvis. Både digitalt og fysisk kan du bestille bøger med krydsord til dig. Det er utrolig nemt at komme i gang og utrolig svært at holde op igen.

Hoejtlaesning

Sværhedsgraden kan altid justeres

Alle har forskellige niveauer, når det gælder alle former for spil og læring. Derfor er det selvfølgelig heller ikke de samme krydsord, vi skal løse. Nogle er sprognørder og vil forsøge sig med de mest avancerede krydsord. Andre vil starte i den lavere ende. 

Niveau kan selvfølgelig justeres. Og der er ingen skam i at starte på med de lette krydsord. Som med alt andet, har vi forskellige præferencer til vores krydsord. Det kan være, du vil nørde med nogle bestemte ord i flere timer, eller måske vil du se hvor hurtigt, du kan banke en side krydsord af.

Hvor end niveauet er placeret, er der krydsord for dig, det skal ikke bremse dig i at komme i gang. De er hverken for svære eller for lette. Har du børn, kan du med fordel øve dine færdigheder i det danske sprog sammen med dine børn. 

Krydsord er for alle aldre

Krydsord er nemlig ikke bare gode og lærerige for os voksne. Nej, børn har især stor gavn og glæde af krydsord, de skal bare have hjælpende hånd i den rigtige retning. Men pas på, det kan være dit barn overrasker dig, og pludselig er læremesteren blevet eleven. 

Børnene er bedre, end vi regner med, og det går kun en vej efter første krydsord ordbog. Det er sjovt at vise sine færdigheder og dyrke konkurrencelysten med krydsord. Måske er dit barn krydsordsmester uden du ved det? Det er da værd at give et skud.

Hvis ikke det er konkurrencelysten, der pirrer, er der i hvert fald masser af gode, hyggelige og afslappende timers krydsord til dig og dine børn. Er du rigtig heldig, kan du måske få dig en stille time, mens de små sidder fokuseret og vrider hjernecellerne.

Krydsord

Er der tid til det hele?

Der kan sikkert være nogle, der simpelthen ikke mener, de har tid eller lyst til krydsord, måske er de skræmt fra tidligere krydsord. Men langt de fleste af os vil uden tvivl finde en stor glæde i krydsord.

Når først du opdager din interesse og glæde for krydsord, er det stærkt vanedannende. Pludselig er der masser af tid til lige at løse krydsord. De begynder at mase sig ind alle mulige steder, og måske kan du slet ikke lade være med lige hive krydsord frem i bussen eller i pausen på jobbet. 

Perfekt! Der er nemlig masser af fordele ved at begynde på krydsord så hurtigt som muligt. Du får med garanti et større ordforråd, din hjerne får masser af sund hjernegymnastik og så er det sjovt for alle aldre. Så læs mere her og find underholdende krydsord, der sætter gang i hjerneaktiviteten.