zz1235

Der er to typer mennesker. Dem der siger tingene lige ud, og dem der ikke gør. Dem der ikke gør, er dem, man typisk vil kalde en pleaser. En pleaser gør en dyd i at gøre alle glade, løse andres problemer og i det hele taget være der mere for ens medmennesker end én selv. Med det sagt, så er der intet i vejen med at være et godt menneske og tage sig af andre. Men desværre bliver denne type menneske i mange tilfælde taget forgivet og udnyttet, uden at det til en start var hensigten. Oplever du, at give mere end du får igen? At være den evige skulder som folk kan græde ud ved? At blive bedt om urimelige tjenester og blive overhørt?

Så er du meget vel afbilledet på den person, som er udgangspunkt for denne artikel. Du er et godt menneske, som sætter andre i første række, men du glemmer dig selv og dine egne behov, ligeså vel som andre kommer til at gøre det samme.

Bryd dine vaner og bliv hørt

Ved at starte på at sige tingene lige ud vil du opleve at blive respekteret. Hvor end man ville ønske, at det var de gode, høflige og pligtopfyldende mennesker som fik respekten, så er det desværre tit de stædige, højtråbende og til tider egoistiske, som løber med denne sejr. Med det sagt så behøver det bestemt ikke at være sådan. Fordi der er ingen, som kan lide, hvis man bliver for stædig og for egoistisk. Men grundprincipperne i denne væremåde er væsentlig og brugbar for dem, som skal forbedre sig på at sige tingene lige ud. For grundlaget for at være højtråbende og egoistisk er, at man tør at udtrykke ens egne følelser og sætte ens egne behov i første række. Og dét er vigtigt, hvis man vil værdsættes og respekteres på baggrund af ens egne værdier og meninger. Hvad kan man gøre for at komme livet som overhørt til livs?

Få styr på følelserne og hvil i dine beslutninger

Det er vigtigt, at være klar over hvad man føler. Her med henblik på hvilke værdier man går op i, og hvor ens grænser går. For det er, når ens grænser bliver overskredet, at vi har et reelt problem. Tænk på de gange du har følt dig udnyttet i et venskab, på arbejdet, af din partner eller dine børn. Tænk på de gange du har gjort noget i mod din lyst, fordi du følte dig påtvunget en opgave, som den der påtvang dig opgaven, sagtens selv kunne have løst. Det er nemlig i disse tilfælde, at du skal lære at sige fra. Sige fra fordi du ikke føler dig respekteret. Når du siger fra, og siger tingene lige ud, vil du nemlig oplev, at dine medmennesker forstår og vil indrette sig efter dine behov. Alle har forskellige rettigheder, og alle skal kunne sige tingene lige ud uanset køn, anciennitet og kultur.