zz1235

Der er mange især i de danske storbyer, der bor på meget få kvadratmeter. Og det betyder, at der ikke er meget plads at gøre godt med, når man skal indrette sig og finde sig til rette med alle de ting, som man holder af. Og derfor synes det for nogle at være en meget svær og næsten uoverskuelig opgave at få indrettet deres lejlighed pænt, funktionelt og hyggeligt. Men det er heldigvis slet ikke så svært. Det handler blot om at tænke funktionelt og praktisk, både når det kommer til indretning og møbler. Læs mere om det her nedenunder.

Møbler

Gør dig nogle overvejelser i forhold til det praktiske og funktionelle

Der er mange, der holder af deres meget små lejligheder. Men det er ikke nogen hemmelighed, at der også er mange, der tit føler sig udfordret, fordi de har svært ved at få plads til alle deres ting uden, at der ser rodet og uoverskueligt ud i de små rum. Og det er om noget, der kan være med til at fjerne den hygge, som der ellers ofte er at finde i de mindre hjem. Derfor skal du gøre dig nogle grundige overvejelser, når du flytter ind i en lille lejlighed og skal til at finde på plads.

Sørg for at dine nye møbler ikke kun er mindre, men også multifunktionelle

Det kan være, at du er nødt til at skulle ud og investere i nogle nye og måske endda mindre møbler. Og er det tilfældet, bør du tænke på, hvor praktisk det er, hvis de er multifunktionelle. Det betyder, at der er mange fordele ved nogle møbler, som kan have to eller flere funktioner, idet de så pludselig opfylder flere behov på samme tid. Det kan for eksempel være et sofabord, i hvilket der også kan opbevares ting. På den måde kan meget af det rod, der er ovenpå bordet pakkes væk og skjules.

Møbler

Udnyt alt den vægplads som du har – også den oppe under loftet

Derudover er det en god idet at bygge op ad. Det betyder, at du skal bruge de mange tomme vægge, du har og sætte smalle hylder op på dem. Og sæt dem gerne meget højere, end du er vand til. Måske endda helt oppe under loftet. På den måde kan du skabe en fed og moderne indretning samtidig med, at du sparer en masse af din gulvplads. Jo mere der er på gulvet og fylder, der des mere rodet og uoverskuelig vil din lejlighed nemlig se ud.

Vælg gardiner som går fra gulv til loft og skab illusionen af et højere rum

Og så er det også en fordel at vælge nogle lange gardiner, som kan sættes helt op under loftet. Sættes gardinerne først der, hvor vinduet starter, skabes der intet specielt udtryk. Men sættes de helt op under loftet, således de fylder fra loft til gulv, vil de hurtigt være med til at få rummet til at synes højere – og dermed også større. Det er et simpelt trick, der snyder øjet, men det er bestemt effektivt.