zz1235

Hverdagen kan føles som en udfordring for mange. Det kan være, at den føles så normal, at den bliver kedelig, eller fordi man aldrig helt opnår alt det, man gerne vil. Vil man gerne leve det gode liv, skal hverdagen også være god. Sådan kan det gøres.

Person der får massage

Vær taknemlig

Flere psykologiske studier støtter ideen om, at taknemlighed leder til fornemmelsen af at have et godt liv. Det vil sige, jo flere ting du er taknemlig for, jo gladere føler du dig. Det er jo nemt nok at sige, at man er taknemlig for mange ting, men taknemlighed er noget, skal dyrkes. 

Derfor er det blandt andet smart, hver dag når man går i seng, at skrive bare tre ting ned, som man er taknemlighed for. Det kan være alt fra adgang til rent drikkevand til en enkelt solstråle, der skinnede på dig i et par minutter.

Forkæl dig selv

Derudover skal du huske, at det er okay at tænke på sig selv. Mange mennesker ofre sig for den ene eller den anden sag; deres arbejde, deres børn, deres ægtefælle, deres venner, og det er også okay at gøre engang imellem, men det skal ikke være konstant. 

Gør ting, du har lyst til, og som gør dig glad. Det skal selvfølgelig ikke være på bekostning af andre, men du skal heller være så god ved andre, at det bliver på bekostning af dig selv. Sådan en ting kan for eksempel være at få en kropsbehandling. Det er noget, der er behageligt og gør dig glad, og som ikke skader andre. Det er faktisk ret simpelt.

Person der slapper af

Tag pauser

Du skal også huske at tage pauser i din hverdag. Mange mennesker går rundt og føler sig stressede, og nogle mennesker ved måske ikke engang, at de har stress. Du er nødt til at lade dig selv slappe af og ånde ud, så din hjerne og krop også kan få en pause.

Find balancen

Alting er en balancegang. Balancen imellem at tænke på dig selv uden at være selvisk; at tage pauser og tilgive dig selv, samtidig med at du prøver at forbedre dig selv; taknemlighed uden tage imod mindre, end du fortjener. I sidste ende hører alle disse punkter under at arbejde på sig selv. Arbejd på at være god mod dig selv, træn dig selv i at være taknemlig, og gør de ting, der er sundt for både dit sind og din krop. Det kan være svært, men det er aldrig umuligt.