zz1235

Der er rigtig mange mennesker der går rundt og tror, at det bedste man kan gøre for sig selv og sine medmennesker er at være høflig. Det vil sige, at der er mange der faktisk handler ud fra et princip om, at de skal være så høflige som muligt. Det er med til at gøre, at vi alle sammen går på æggeskaller og ikke altid får sagt tingene som vi mener dem. Det kan være svært at navigere i for andre da de dermed ikke altid ved hvad vi synes. Hvis vi derimod bliver bedre til at sige hvad vi vil, kan lide og hvad vi ikke vil og ikke kan lide bliver det hele lidt nemmere. 

Kvinde_diskuterer

Andre stoler på din ærlighed

Det vil også have store fordele for dig hvis du sørger for, at du er mere ærlig. Det vil nemlig gøre, at folk synes, at du er mere troværdig. Der er mange der simpelthen ikke tror helt på dig, hvis ikke du sørger for at sige hvad du mener. For så ved de, at du udelukkende forsøger at være høflig og det er ikke så ærligt. Så skal de gå rundt og gætte på hvad du synes og det kan være noget af en kamp af en anden verden. Når du har muligheden for det bør du derfor sige hvad du mener og synes. Det vil også gøre, at du ikke går rundt og får ondt i maven af at skulle tænke over, at du ikke fik sagt din mening om det ene eller det andet. Det kan være frustrerende bagefter da det kan ende med, at man gør ting som man faktisk ikke havde lyst til. 

Netop ærlighed er noget, som mange skriver om på diverse blogs. Især svenske blogs skriver meget om dette. De beskriver blandt andet, at det kan være svært at være ærlig når alt er meget politisk korrekt. Og det er i særdeleshed også en spændende diskussion. For det er klart, at hvis ens ærlighed er med til at såre mennesker, er det ikke sikkert, at man skal være helt så ærlig, som man først havde tænkt sig.

Mand_taler_i_mobil

Færre bekymringer for dig og andre

Mange ender med at være for høflige på arbejdet og ikke altid sige deres mening. Det kan gøre, at de pludseligt har langt flere opgaver end de kan magte. Det kan ende med, at man bliver stresset. Meget af dette har også ofte noget at gøre med, at man ikke har lyst til at tage diskussionen. Det kan være grænseoverskridende at tage en diskussion, som potentielt leder til en konflikt. Derfor nikker man bare og smiler uden at tænke over hvad man rent faktisk siger ja til. 

Her bør man altid sige til folk, at man vender tilbage efter noget tid. Så kan man lige tænke tingene godt igennem og finde ud af om man overhovedet har lyst til at udføre det arbejde man bliver spurgt om. Det vil altid gøre, at det er sjovere fordi, at man på den måde også selv har en motivation for at udføre det pågældende arbejde.