zz1235

Ligegyldigt om du er iværksætter, nyforelsket, arbejdsløs eller har været gift i 45 år, så kan det altid betale sig at sige tingene ligeud. At være direkte i både sin talemåde og sine intentioner, er det eneste sikre skridt på vejen mod hvad end det er man gerne vil opnå. Dette er en overraskende banal ting, som mange mennesker hellere end gerne undgår. Om det er ud fra at være konfliktsky, usikker eller noget helt tredje, det er så forskelligt fra person til person. På samme måde kan de forskellige steder man har brug for lidt ekstra hjælp til det med kommunikation, varierer drastisk fra person til person. Men i herrens år 2018 har blandt andet teknologien skabt afstand mellem os som mennesker, og det er på tide at vi tager hånd om det.

Den teknologiske bagside

Vi lever i et samfund hvor størstedelen af vores kommunikation foregår gennem en skærm. Vi laver planer over Messenger, søger job over mail og planlægger aftensmad over SMS. Dette er der som sådan intet galt i. Det er praktisk, og en del hurtigere end at sende en brevdue. Den negative side af mønten kommer så frem i dagens lys, når man begynder at kigge på hvordan de store teknologiske indgreb i vores hverdag har påvirket vores måde at tale med hinanden på. Store dele af vores kommunikation med hinanden foregår nemlig nonverbalt. Dette bliver vi frarøvet når vi ikke har andet at gå ud fra end de ord vi læser på skærmen. På denne måde kan det hurtigt bliver et forvirrende kaos af et gætteværk, når det kommer til at regne ud hvad den anden mener. Fx er ironi og sarkasme super afhængige af vores toneleje, og er derfor næsten umuligt at føre videre på skrift. Så sig tingene ligeud. Så slipper man hundrede procent for misforståelserne og det unødvendige drama der muligvis kan følge med en fejlbedømt besked.

Rod ud i romantikken

Et andet sted hvor det er ekstra vigtigt at sige tingene ligeud, er i forhold. Især i de første dating-stadier, er det så super vigtigt at man siger tingene som de er. Ny forelskelse er noget af de skrøbeligste, og ligegyldigt hvem man er, er man altid meget sårbar når man første gang begynder at åbne op for et andet menneske. Men med usikkerhed kommer tvivlen, og med tvivlen kommer misforståelserne. Mange har helt sikkert oplevet at sidde tilbage med følelsen af at have ødelagt noget der faktisk kunne være blevet til noget rigtig smukt. Den nemmeste måde at undgå dette på er nemmere sagt end gjort. Sig tingene ligeud. En af de store fordele ved at være direkte, er at din partner også vil føle sig tryggere i forhold til at åbne op overfor dig. Dette er heller ikke kun gældende i forhold til at fortælle din partner hvad du føler. Dette er ligeså vigtigt når det kommer til at fortælle din partner hvad du ikke føler. Hvis du egentlig bare søger en bolleven og ikke en langtidsvarende forhold, så er der intet skamfuldt i at sige det højt. På den anden side behøves du ikke bekymrer dig om hvorvidt du opbygger falske forhåbninger, og det fremviser stor modenhed at turde sige hvad man tænker højt og direkte.

Arbejd for det

På arbejdsmarkedet er det at være direkte ligeså vigtigt, som i ovennævnte situationer. På arbejdsmarkedet er det dog bare lidt sværere, da man ikke har et ligeså tæt forhold til sine kollegaer som man nok har til sin partner. Det samme er gældende hvis man er studerende. Man befinder sig sammen med mennesker der alle arbejder mod det samme mål. Det kan enten være at gennemføre en uddannelse, eller fuldføre en virksomheds arbejdsopgaver. I disse situationer er der en labyrint af høflighed man skal forsøge at navigerer sig igennem. Dog virker svaret nok mere åbenlyst end man lige tror. Sig det ligeud. Den hurtigste vej mod et mål er trodsalt at gå direkte mod det. Hvis du oplever chikane eller mobning på arbejdspladsen eller på din uddannelse, så sig det til ledelsen. I sådanne situationer kan man nemt føle sig bange for om det at sige det direkte, blot vil lande en ud i flere problemer end man var i, i første omgang. Men når det kommer til at stå op for sig selv, er den direkte tale vigtigere end nogensinde. Ytringsfrihed er en menneskeret af en grund. Sig fra over vedkommende der chikanerer dig og ellers er det altid mere end tilladt at klage.

Lige ud af posen

Når det gælder

Ligegyldigt om det er på arbejdsmarkedet eller midt i uddannelsen, så er det vigtigste tidspunkt at være direkte, nok når tingene er ustabile. Hvis man har højt fravær, så nytter det ikke noget at komme med undskyldninger og sige at ens fridage skyldes at ens morfar er død for tredje gang. Hvis man går ned med stres på arbejdet, kommer man heller ikke nogen vegne ved at skyde skylden på hjemmelivet, hvis grunden måske i virkeligheden er hvordan dine kollegaer taler til dig. Sig det ligeud. Vær direkte, også når det handler om de ting der er svære. Alle mennesker på planeten Jorden har haft dårlige dage, og på trods af at man ofte kan komme til at føle sig som Palle alene i verden, så er det vigtigt at huske på at folk er mere forstående end man måske lige går og tror. Fortæl din studievejleder at du har højt fravær, fordi du ikke har det så godt mentalt for tiden. Snak med dine kollegaer om grunden til din stres og bed dem pænt om måske at tale pænere til dig. Ukrudt forsvinder aldrig hvis ikke man hiver det op ved roden. Tag fat hvor det gælder, og så hiv til. Sig det som du mener det og sig det til deres ansigt, i stedet for at sende dem en let misforståelig mail el. lign. Man kan heller ikke undgå at komme til at støde nogle mennesker på sin vej mod at lære at være mere direkte, men mange andre mennesker vil til gengæld finde respekt for dig der lære at sætte foden ned.