zz1235

Klimakampen står foran os, og den kan virke skræmmende, smuk og spændende på samme tid. Mennesker, som står sammen om målet, at redde jordkloden. At kæmpe for klimaet kan være både personligt, men også aktivistisk, en oplevelse uden for ens comfort zone. Derfor kræver det en del styrke at ændre visse rammer inden for ens hverdag, for at gavne miljøet – og at stå ved det.

Læs videre, og lær tricks til hvordan forbedrer klimaforholdene, samt hvordan du står ved de valg, som du træffer.

Skab ændringer i din hverdag

Med små ændringer kan du nemt komme til, at leve en mere miljørigtig hverdag. Sørg for, at minimere dit plastikforbrug. Her er det bl.a. en god ide, at anskaffe sig en termokande, så du ikke ender med at købe for mange Latte’r to-go. Det er ligeledes en idé at handle i genbrugsbutikker. I genbrugsbutikker bruger du andre menneskers aflagte ting, hvilket gør at der ikke skal bruges energi og materialer for at producere nye ting.

Natur_klima_kamp_beskyt

Det er også en god idé, at lægge sine aflagte sager hos genbrugsbutikker, så at andre mennesker kan få glæde af det. Er du træt af noget tøj, så læg det derfor evt. i røde kors containere. Man kan også aftale tøj bytte dage, hvor man bytter tøj med sine venner og veninder. Dette kan være en rigtig god måde, at gøre ens shopping mere miljøvenlig og desuden en hel del billigere.

Vær ikke bange for at stå frem

Når man har valgt en mere miljøvenlig livsstil, kan man godt mærke en hvis form for modstand hos andre mennesker, som ikke forstår ens valg. Heldigvis kan du læse en hel del gode råd, om hvordan du lærer at sige tingene lige ud, lige her. At stå ved sine valg, er en vigtig del af livet, som gør at man kan gøre en forskel. Vær derfor ikke bange for at gøre noget anderledes, ved for eksempel at vælge en lidt anderledes livsstil.

En miljørigtig rejse

Som de fleste nok ved, så er det ofte på rejsen, at man kommer til at opføre sig mest uhensigtsmæssigt mht. miljøet. Det at flyve, er noget som udleder mest CO2, i forhold til andre aktiviteter og transportformer. En god idé, er at vælge at tage en ferie i Danmark, da du slipper for at flyve.

Danmark byder på en hel del populære rejse destinationer. Prøv for eksempel et road trip op og ned ad den jyske vestkyst. Enten i bil, motorcykel, på scooter eller endda med cykel. En cykelferie er klart den mest miljøvenlige form for ferie. Blot at vælge at tage toget rundt i Europa, kan også gøre en god forskel.

Natur_klima_kamp_beskyt

Det er dog ikke kun transporten, som bliver en streg i regningen for miljøet. Det er også vigtigt at huske, at spare på forbruget under rejsen, bl.a. ved at minimere plastikforbruget, og sørge for ikke at købe mere, end hvad du har brug for.
Vær ikke bange for at være endnu mere aktiv i klimakampen, og stå frem med dine holdninger.