zz1235

Ugift og arv 

Det kan være du/i har boet sammen med den eneste ene, men har valgt ikke at blive gift, da dette ikke betyder noget for jeres forhold, så kan det have betydning for arven.
Hvis I kommer ud i den uheldige situation, at en af jer skulle gå bort uden at i er blevet officielt gift, så er den anden part ikke berettiget til den afdødes arv. Denne regel gælder om I har været sammen i 5 eller 50 år.
Arvestrid og økonomiske forhold er ofte konsekvenserne, der følger af sådanne situationer, medmindre der er lavet testamente.

Få arveret af hinanden uden bryllupsløfterne 

Hvis I gerne vil sikre, at I kan arve efter hinanden uden at blive gift, så skal der oprettes et testamente sammen. Denne form for testamente kaldes et ”udvidet samlevertestamente”, der tillader at I kan arve så meget som muligt fra hinanden, hvis den ene skulle gå bort.

Planlagt at blive gift

Selvom du efter din partners død skulle sige, at I planlagde at gifte jer og andre kan bekræfte det, så gælder det stadig ikke. Det er først efter i officielt er blevet gift, at arveretten ændres. Arven vil i dette tilfælde gå til den afdødes børn eller forældre, da de er det næste skridt i arven. Selv hvis I bor i en lejlighed eller andet ejendom, så ville den afdødes halvdel gå til de arveberettiget først.

samlevertestamente

Hvad koster et udvidet samlevertestamente?

Det kan variere meget i prisen at få lavet et udvidet samlevertestamente. Testamente pris kan være alt imellem nogle få hundrede kroner, hvis I vælger at lave meget af det selv. Hvis i derimod vælger at få det lavet i samarbejde med en advokat, kan det godt koste et par tusinder.
Grunden til at du bør vælge at lave det sammen med en advokat, er så I kan undgå komplikationer, der kan opstå, hvis testamentet ikke bliver lavet 100% juridiske korrekt.

Så meget kan i arve af hinanden?

Hvis I får lavet et udvidet samlevertestamente, så er der forskellige mængder i max kan arve fra hinanden. Faktorer der styrer dette er tid I har boet sammen og om I har børn. 

  • Hvis I ikke har børn, så kan i arve op til 100% af hinanden, hvis den anden skulle gå bort
  • Hvis I har børn, venter børn eller har boet sammen i 2 år efter dødsfaldet så kan i arve omkring 85% af hinanden.

 

Det er altså en god ide at få lavet et udvidet samlevertestamente, hvis I ikke vil giftes officielt, så I kan sikre hinanden økonomiske, hvis uheldet er ude og én skulle gå bort.