zz1235

I langt de fleste tilfælde kan man sagtens selv opsætte en webside og gå i gang med de klassiske former for design, opsætning og endda tilknytte websiden en betalingsportal. Men skal der udvikles programmer eller særlige features til dit online projekt, skal du i langt de fleste tilfælde have hjælp udefra.

Webudvikling er et fag, hvor især de vestlige programmører er jagtet for deres kunnen. Derfor er priserne herhjemme også en del højere end andre steder i verden. Det kan godt være, at du hellere vil samarbejde med en dansker, tysker, englænder eller amerikaner grundet sproget eller viden om, at din samarbejdspartner sidder forholdsvist tæt på dig.

Men i førnævnte lande er priserne for webudviling op til 10 gange så høje som de er i udlande som f.eks. Pakistan, Ukraine, Bulgarien eller Bangladesh, hvor programmørerne har de samme uddannelser og kan det samme – blot til en billigere pris.

En af internettets mange glæder er jo, at man kan komme i kontakt med en masse spændende mennesker og professioner på kryds og tværs af landegrænser. Hvis så mange danskere tager til Litauen for at få lavet tænder og plastikoperationer grundet lavere priser – hvorfor så ikke bruge samme koncept i forbindelse med webudvikling?

Få igangsat og afviklet dit webudviklingsprojekt ASAP

I nogle tilfælde kan det være en fordel at betale en smule ekstra for at få tingene gjort hurtigere. Ligesom du vil få en klar fordel af at hyre et håndværkerteam til at renovere eller ombygge din bolig på kortere tid, kan du også hyre et team af programmører i forbindelse med dit webudviklingsprojekt.

Fordelen ved dette er naturligvis, at du får lavet meget mere på meget kortere tid. Priserne er naturligvis en anelse højere end hvis du kun hyrer en programmør, så i disse tilfælde må du vurdere, hvor hurtigt du skal bruge dit nye webdesign, eller program.

kode

En anden fordel ved at hyre et team af programmører er naturligvis, at disse vil kunne skabe vidensdeling med hinanden, hvilket i sidste ende kan betyde, at du får noget bedre end dét du egentlig sigtede efter. Uanset om du vælger løsningen med én programmør, eller et helt team af dem, skal du dog have en plan for, hvad der skal laves eller udvikles og især hvor lang tid du regner med at dette skal tage.

Denne arbejdsplan vil være din sikkerhed og din eneste opfølgningstråd, så du kan holde programmørerne til ilden – ganske som du ville gøre det med en byggesagkyndig.

Hav økonomien i orden inden du kaster dig ud i et projekt med webudvikling

På trods af, at der ofte kun skal 1-3 programmører til for at dit webudviklingsprojekt går i opfyldelse, kan det være en meget dyr affære. Et stort webudviklingsprojekt kan nemt tage 50-100 arbejdstimer af afvikle, hvilket vil sige omkring 7-14 arbejdsdage. I disse dage skal du naturligvis betale honorar eller løn til den eller de webudviklere, der sidder med dit projekt.

Det er ikke unormalt, at man skal ud og finde investorer eller optage lån i forbindelse med opstart af en ny virksomhed, eller udførsel af en virksomhedsidé. Derfor skal du naturligvis sørge for, at du har penge til at gennemføre dit webudviklingsprojekt inden du hyrer dine udefrakommende ”medarbejdere”. Hvis du ikke kan betale raterne eller delbeløbene af dit webudviklingsprojekt, kan du ende med et ufærdigt eller endda slettet projekt og må starte forfra.

bærbar